Tratament laser pentru varice

Varicele sunt o dilatatie patologica a venelor, situate superficial sub tegument. Cel mai adesea ele se dezvolta la nivelul gambelor si al coapselor. Principalii factori care favorizeaza aparitia afectiunilor varicoase sunt ereditatea, hormonii sexuali feminini si forta gravitationala. Factorul genetic este, poate, cel mai important factor predispozant de aparitie a varicelor.

Simptomele constau intr-o  senzatie de presiune la nivelul picioarelor dupa ortostatismul prelungit, senzatie (discomfort) ce se amelioreaza la ridicarea membrelor inferioare deasupra orizontalei. Poate aparea si retentia patologica de lichid in tesuturile de la nivelul gambei si al gleznei, ceea ce duce la edem. Complicatia, precum insuficienta venoasa cronica reprezinta un stadiu avansat al bolii si este de dorit prevenirea dezvoltarii acesteia.

Pacientii cu varicozitati venoase sunt adesea preocupati de aspectul estetic al membrelor inferioare.

varice resize

In ce priveste tratamentul bolii exista astazi o gama variata de proceduri chirurgicale, de la interventia clasica deschisa de smulgere a venei cu probleme (stripping), la tratamentul ambulator si pana la terapia cu laser, metoda cea mai noua si mai moderna de tratament.

Platforma laser SCITON -Pro-V cu lungimi de unda Nd Yag: 1064nm si 1319nm este una dintre cele mai  performante pe piata serviciilor medicale care realizeaza tratamentul acestor afectiuni. Tehnologia Pro-V cu ablatie endovenoasa laser este  de ultima ora in realizarea acestor tratamente cu timp de recuperare scurt.

Cum se realizeaza acest tratament?

Fibra optica, prin care circula energia laserului,  este introdusa in vena varicoasa de calibru de peste 3mm diametru, iar energia degajata de laser distruge componentele sanguine din vena. Ca o consecinta, vena se trombozeaza, se oblitereaza, ceea ce duce la “uscarea” venei varicoase, respectiv la disparitia ei ulterioara.

Tratamentul presupune efectuarea a unei singure sedinte pentru venele tratate si poate fi aplicat  in tratarea leziunilor vasculare de pe picioare.

Avantajul tehnicii Pro V cu laser este efectuarea in ambulatoriu , o procedura minim invaziva care nu necesita spitalizare. Pacientul se poate intoarce la activitatile obisnuite imediat dupa tratament.

Terapia laser Pro V este indicata persoanelor cu boala varicoasa in primele stadii de dezvoltare cand insuficienta venelor e de grad mic si mediu.

Nu  toate formele si stadiile de boala varicoasa pot fi tratate cu laser, alegerea cazurilor ca la majoritatea tratamentelor chirurgicale este foarte importanta, de altfel de aceasta depinde si succesul metodei.

Inainte de a lua hotararea si de a recurge la interventie este necesar sa faceti un examen clinic general, o serie de alte investigatii, precum ecografia Doppler, pentru excluderea unei boli a venelor profunde. Fiecare pacient urmeaza un tratament cu laser personalizat in functie de gradul afectiunii.

Va asteptam la clinica  Grosu Dermatology Timisoara pentru un tratament personalizat si pentru a vedea oferta completa de servicii si tratamente medicale, iar pentru orice informatii suplimentare va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact!

Cazuri clinice – tratarea varicelor

resize_220_grosudermatology_4628_varice1 resize_220_grosudermatology_4631_varice2

 

SOLICITA OFERTA