lifting PDO resize
Lifting nechirurgical cu fire PDO
10th May 2016
peeling laser
Peelingul cu laser
6th October 2016
Show all

Tratamentul lipoamelor cu laser lipolitic

lipoame

Daca va preocupa lipoamele sau lipomatoza, cel mai probabil ca dvs. sau cineva cunoscut si drag dvs. este afectat de aceasta boala.

Ce sunt de fapt lipoamele?lipoame

Lipomul este o tumora benigna, care se dezvolta pe seama celulelor grase, situate intre piele si muschi, o formatiune nodulara de diferite dimensiuni care poate sa fie de cativa mm pana la cateva zeci de cm in diametru. De cele mai multe ori, lipoamele sunt inofensive si nu pun in pericol sanatatea. Mai mult de 2-3 lipoame formeaza lipomatoza.

Lipoamele apar in diferite parti ale corpului, cel mai frecvent pe brate, antebrate, coapse, torace, abdomen si spate.
Cauzele aparitiei lipoamelor sunt necunoscute, se presupune ca un dezechilibru metabolic poate duce la aparitia lor. De asemenea, se considera ca tendinta de a dezvolta lipoame este mostenita, deci ereditatea joaca un rol important in formarea acestor tumori. Chiar si obezitatea a fost considerata factor de risc in aparitia lipoamelor dar nu este o certitudine.

Simptomele lipoamelor

Lipoamele apar ca niste “denivelari”, de culoarea pielii, bine delimitate fata de tesuturile din jur. La palpare ele sunt de consistenta moale si se misca usor la presiune mica (sunt mobile). Cel mai adesea lipoamele raman mici (mai putin de 5 centimetri diametru), dar ele pot creste mai mari ajungand la peste 10 cm. Aceste tumori sunt de obicei nedureroase. Durerea poate sa apara in cazul in care tumora apasa nervii din apropiere.

Solutii de tratament

Exista tratament chirurgical clasic cu incizii de dimensiuni egale cu cele ale lipomului. Dezavantajul acestui tratament este ca pentru fiecare lipom se executa cate o mica incize care neori ramane inestetica.

Metoda inovativa a liposuctiei cu laser, disponibila la Grosu Dermatology, se realizeaza printr-o incizie de 3-4 mm prin care se topeste grasimea cu ajutorul laserului si apoi se extrage “ciorchinele fibros” prin aspiratie sau cu ajutorul unor  pense speciale. Avantajul este ca prin aceasta abordare, se pot scoate intre 1 si 10 lipoame printr-o singura incizie!

Nu exista tratament medicamentos care sa duca la disparitia lipoamelor.

Ai o problema cu lipoamele? Pentru detalii despre tratament si costurile asociate, ne puteti trimite o solicitare prin pagina de contact.

 

SOLICITA OFERTA

4 Comments

 1. Claudiu says:

  Buna ziua in legatura cu lipomi eu sunt din arad si as dori asa un pret informativ si eu am cam 20 de lipomi !

  • Dr.Sergiu Grosu says:

   Buna ziua,pretul ablatiei cu laser al lipoamelor este in functie de numarul lor.De exemplu,10 lipoame costa 1500 lei,20 de lipoame-2500 lei,30 lipoame-3000 lei.Pretul mai depinde de marimea lipoamelor.Scrieti-ne pe mail(office@grosudermatology.ro) cate lipoame aveti si va vom comunica pretul.Va multumim!

 2. popiac diana says:

  In 2016 am facut o indepartare cu laserul a unui lipom din zona inghinala la Clinica Grosu. Luni am scos lipomul, vineri am scos firele si vineri noapte am plecat la mare. Recomand fara nici o retinere! Foarte rapid, curat, fara durere!

 3. Fanuica says:

  Buna ziua am 22 de ani și am lipoame de dimensiuni mici (0,5-3 cm) pe toată suprafața corpului , se pot scoate toate intr-o singura ședința ? Și cât ar costa? Cred ca sunt peste 50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *