Tratament laser pentru lipoame si lipomatoza

Lipomul este o tumora benigna al tesutului adipos subcutan, care se manifesta printr-un nodul sub piele care variaza de la cativa milimetri la cativa centimetri. Poate fi unic sau multipli cu o localizare variata aproape pe toata suprafata corpului, iar atunci cand sunt raspandite peste tot (abdomen, torace, coapse, brate s.a.) capata denumirea de lipomatoza. In mod normal, evolutia sa este spre o crestere lenta in dimensiuni, fara complicatii grave, punand probleme de ordin estetic (mai ales cand sunt foarte mari sau multe), insa uneori se pot suprainfecta si devin dureroase.

Tratamentul clasic al lipomului sau lipoamelor (lipomatozei) este chirurgical, realizandu-se o incizie cu o lungime egala cu dimensiunea lipomului, care urmeaza  a fi extras. Cicatricele ramase dupa interventie sunt, uneori, inestetice, chiar daca sunt realizate de chirurgi experimentati. De multe ori intervine “hipercicatrizarea” sau cicatrizarea cheloida, care fara vina chirurgului, lasa niste cicatrici deosebit de inestetice, chiar daca in prezent exista o multime de tratamente menite sa previna formarea de cicatrici cheliode.

lipoame resize

In prezent, lipoamele se pot  trata printr-o  metoda  moderna-lipoliza cu laser.

Avantajul lipolizei cu laser in tratarea lipoamelor este faptul ca cicatricile care raman dupa tratament sunt de 3-4 mm, sunt nedureroase, se poate pune un fir de sutura si nu necesita ingrijiri speciale.

Anestezia este locala  cu xilina, apoi laserul lipolitic dizolva sau topeste lipomul. Uneori, datorita faptului ca lipomul are o consistenta foarte dura,”nucleul” care rezista lipolizei  se poate extrage cu o pensa speciala. Daca pe o anumita zona exista mai multe lipoame, exista posibilitatea ca printr-o singura incizie mica sa se extraga mai multe lipoame. Deci, daca aveti 10 lipoame, exista posibilitatea de a le extrage printr-o singura mica incizie de 3-4mm.

In Clinica Dermato-Estetica Grosu Dermatology exista echipament adecvat tratarii moderne ale lipoamelor cu ajutorul laserului lipolitic.

Va asteptam la clinica Grosu Dermatology Timisoara pentru un tratament personalizat si pentru a vedea oferta completa de servicii si tratamente medicale si estetice, iar pentru orice informatii suplimentare va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact!

 

SOLICITA OFERTA