pistrui blonda resize
Scapa de pistruii inestetici cu tratament laser
28th April 2016
Show all

Sfaturi simplu de urmat pentru atenuarea sau prevenirea acneei

acnee pete resize

Sfaturi simplu de urmat pentru atenuarea sau prevenirea acneei

 Acneea nu este inca in totalitate curabila, dar poate fi remediata cu ajutorul unor metode de ingrijire a pielii. Cel mai adesea specialistii se folosesc de medicamente sau creme care sunt aplicate pe suprafata pielii pentru eliminarea punctelor albe si/sau negre, fara un efect notabil asupra excesului de sebum produs, ce tine mai mult de particularitatea fiecarui organism.

Masurile preventive si de ingrijire a pielii in cazul acneei sunt la fel de importante ca si tratamentul acneei in sine. Prin preventie se asigura ca acneea existenta nu se agraveaza si nu cuprinde zone mai mari.

 

acnee cosuri transp

Pentru prevenirea sau remedierea acneei, puteti urma cateva sfaturi simple:

  • O dieta sanatoasa, bine echilibrata, adaptata nevoilor individuale sta la baza oricarui inceput sanatos. Prin urmare, este necesar sa se consume alimente care sa includa toate substantele nutritive esentiale de care organismul are nevoie pentru functionarea eficienta.
  • Consumul de lichide este si el de bifat, asa ca apa are un loc special, dar aici includem si ceaiurile, supele, sucurile naturale, toate benefice si savuroase.
  • Este recomandat ca pana la obtinerea unor rezultate multumitoare sa evitati folosirea machiajului.
  • Spalarea fetei cu apa si sapun adecvat, pentru a elimina “dopurile” de pe porii pielii, care pot fi o combinatie de celule moarte ale pielii, bacterii si de sebum intarit. In prezent se gasesc o gama larga de produse cosmetice pentru spalare, le recomandam pe cele fara parfum care nu irita pielea ce deja sufera.
  • Folositi tampoane de curatare a fetei care pot contine una sau o combinatie dintre urmatoarele: acid salicilic, sulf și benzoil peroxid pentru a elimina excesul de ulei. Un alt mod de a reduce la minimum prezenta uleiului in exces la nivelul pielii este de a spala fata cu apa calda.
  • Minimizati folosirea metodelor de curatare dure si folositi produse de ingrijire a pielii care exfoliaza usor. Nu frecati energic pe zonele afectate, iar procesul de exfoliere se va repeta maxim de 2 ori pe saptamana.
  • Abtineti-va de a atinge fata cu mainile murdare. Este un exercitiu de constientizare si de igiena.
  • In cazul in care aveti parul lung, strangeti-l astfel incat acesta sa fie tinut departe de fata unde poate depune praf si substante iritante pentru zonele afectate de acnee.  Acest lucru este recomandat cu atat mai mult in cazul zilelor calduroase.
  • Respectati cu strictete sfaturile si indicatiile medicului specialist curant. Tratamentul acneei este un proces in care rabdarea si disciplina sunt elemente de baza.

Va asteptam la clinica de estetica Grosu Dermatology Timisoara pentru consultatie si un tratament personalizat cu laser importriva acneei! Pentru programari si orice informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la nr de telefon: 0256.22.00.47 sau pe adresa de e-mail: office@grosudermatology.ro

 

SOLICITA OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *