Liposuctia cu laser sau Lipoliza Laser

ProLipo-liposuctie sau lipoaspiratie cu laser – este o procedura laser, minim invaziva, de topire si indepartare a grasimilor nedorite. Cantitatea de grasime extrasa intr-o singura sedinta operatorie de lipoaspiratie cu laser  variaza de la cateva sute de ml paina la litri de grasime.

Diferenta principala fata de liposuctia clasica propriu-zisa consta in faptul ca grasimea topita deGrosu41 laser (ea fiind sub forma aproape lichida) este foarte usor de extras,ea curge afara prin inciziile create.Prin plasarea unui tub de dren subcutan se elimina in urmatoarele 24-48 de ore restul de grasime topita. Traumatismele de la nivelul tesutului celular subcutanat sau a pielii sunt minime, lipsa hematoamelor si a infectiilor postoperatorii (ca in liposuctia clasica) reduce la minim perioada de recuperare, durerile, denivelarile si alte complicatii postoperatorii.

Liposuctia cu laser necesita numai anestezie locala, anestezia generala intravenoasa fiind administrata la cerere (pentru pacientii care nu doresc sa simta nimic). Interventia de liposuctie cu laser este minim invaziva si recuperarea dureaza doar cateva zile. In plus, pe langa topirea de grasimi, lipoaspiratia cu laser ajuta la refacerea colagenului pielii si remodelarea lui, astfel DISPARE unul dintre cele mai inestetice dezavantaje ale liposuctie clasice – EXCESUL TEGUMENTAR.

Exista o diferenta majora intre liposuctia cu laser si liposuctia laser virtuala sau liposuctia non-invaziva. Procedeele terapeutice, precum Radiofrecventa, Undele Infrarosii, Criolipoliza, Masajul cu vacuum distrug celulele grasoase TRANSCUTAN. Indepartarea tesutului grasos distrus se efectueaza ulterior pe cale limfatica. Gradul de distructie al tesutului grasos e foarte mic in urma liposuctiei virtuale, efectul dominant fiind reprezentat de DESHIDRATAREA celulei grasoase din zona sau zonele tratate, asftel obtinandu-se si reducerea in centimetri sau in volum. Pacientul care se supune tratamentelor cu denumirea generica de Liposuctie virtuala sau non-invaziva, este un pacient DEPENDENT de ele, deoarece daca intrerupe sedintele terapeutice, celula grasoasa se rehidrateaza, iar volumul zonelor tratate revine la aproape aceleasi dimensiuni de dinaintea tratamentelor de liposuctie virtuala.

Cel mai bun candidat pentru liposuctia laser este o persoana clinic sanatoasa,normoponderala sau usor supraponderala, fara boli grave cardiace, hepatice, renale sau pulmonare. Prezenta unor eventratii postoperatorii sau hernii poate amana operatia de liposuctie cu laser, fiind necesara rezolvarea primordiala a acestor patologii. De asemenea, pacientii care urmeaza tratamente cu anticoagulante orale sau injectabile, nu pot beneficia de Liposuctia cu laser decat daca vor intrerupe aceste tratamente dar NUMAI la indicatia medicului curant.

Liposuctia laser este efectuata in cele mai mari conditii de siguranta, de specialisti calificati, cu foarte multa experienta, utilizand anestezie locala. In clinica Grosu Dermatology se efectueaza urmatoarele interventii cu laser:

 • liposuctia laser a barbiei duble(zona submentoniera)
 • liposuctia laser ale bratelor
 • liposuctia laser a partii superioare a spatelui
 • liposuctia laser a abdomenului inferior si superior
 • liposuctia laser a flancurilor (“colacelul” din jurul abdomenului) sau a taliei
 • liposuctia laser a coapselor, intern si extern
 • liposuctia laser a feselor
 • liposuctia laser a genunchilor
 • liposuctia laser a gambelor
 • liposuctia laser a pieptului pentru persoanele de sex masculin
 • liposuctia laser a zonei suprapubiene

Cum se realizeaza liposuctia laser?

In prima etapa a liposuctiei cu laser se aplica anestezie locala cu xilina, dupa care urmeaza LIPOLIZA (topirea  grasimii), reprezentand punctul forte al liposuctiei cu laser. Energia laser pentru lipoliza este  livrata printr-o fibra optica cu diametrul de 1mm. In ultima etapa a interventiei,grasimea topita se elimina prin orificiile create si se monteaza un tub de dren sau o punga colectoare pentru urmatoarele 24-48 ore,prin care se elimina restul de grasime topita. O mica parte de grasime topita va fi absorbita natural de catre organism si eliminata apoi prin sistemul limfatic.

In timpul lipolizei din liposuctia cu laser, se produce o stimulare a fibrelor de colagen si elastina din piele, ce duce la remodelarea sau rejuvenarea si uniformizarea pielii. Astfel se evita  formarea pielii laxe sau excesului tegumentar, beneficiu extrem de important specific liposuctiei cu laser. O sesiune de tratament dureaza 1-4 ore, in functie de zona tratata, sau de numarul zonelor ce pot fi tratate intr-o sedinta de Liposuctie cu laser.

Pacientii tratati prin metoda Liposuctiei cu laser NU necesita INTERNARE in spital.

Dupa o sesiune de tratament de liposuctie cu laser, pacientii simt de obicei o usoara durere si pot sa apara vanatai. Se administreaza analgezice orale pentru cateva zile in mod adecvat durerii postoperatorii. Se recomanda confectii mulate pe corp ce trebuie purtate timp de 6-8 saptamani, pentru a uniformiza zonele tratate in timpul liposuctiei cu laser si pentru a facilita eliminarea limfatica a grasimii topite restante subcutan. Toti pacientii au posibilitatea de a relua activitatile lor zilnice in decurs de 1-2 zile dupa o sesiune de lipoaspiratie cu laser, inclusiv pot reveni la locul de munca.

Rezultatele sunt imediate, dar eficienta maxima in urma liposuctie cu laser o vom obtine dupa 2-3 luni, dupa ce va disparea tot edemul inflamator postoperator. Restrangerea si compactarea zonelor de grasime de dupa liposuctia cu laser dureaza, deasemenea, 1-2 luni. In tot acest timp, cu toate ca persista  edemul inflamator la nivelul zonelor tratate, pacientii care au efectat o liposuctie cu laser nu au dureri.

Cel mai bun mod de a mentine rezultatele in urma unei sesiuni de Liposuctie cu laser este de a mentine un regim alimentar echilibrat, suplimentat prin exercitii fizice. Trebuie avut in vedere ca eliminarea celulitei nu se realizeaza prin liposuctie laser sau lipoaspiratie laser, ci doar o imbunatatire al aspectului  de “coaja de portocala” este observata dupa urmarea tratamentului.

Inainte de a lua hotararea si a recurge la o liposuctie cu laser, ganditi-va la ce asteptari aveti si nu ezitati sa le confruntati cu medicul dumneavoastra.

Va reamintim avantajele liposuctiei cu laser:

 • Eliminarea FACILA a grasimii topite, ce va  micsora simtitor  perioada de recuperare, durerea postoperatorie, denivelarile, hematoamele, infectiile s.a.
 • Rejuvenarea sau remodelarea pielii in zonele tratate, ce se realizeaza in timpul procedeului de Liposuctie cu laser, care face ca pielea sa se “stranga”, fapt pentru care NU ne vom confrunta cu pielea flasca sau excesul de piele post liposuctie laser
 • Procedeul nu necesita INTERNARE, chiar daca se intervine pe zone largi, precum lipoaspiratia laser al abdomenului si flancurilor
 • Revenirea in campul de activitate se face rapid, dupa doar citeva zile
 • Pretul liposuctiei cu laser variaza de la o zona la alta, pentru cumul de zone se aplica reduceri

Va asteptam la clinica Grosu Dermatology Timisoara pentru un tratament personalizat de Liposucie cu laser si pentru a vedea oferta completa de servicii si tratamente medicale si estetice, iar pentru orice informatii suplimentare va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact!

* Disclaimer: rezultatele procedurilor nu sunt garantate, depind de mai multe conditii cum ar fi varsta, sex, calitatea pielii, de prezenta si frecventa fibrelor elastice (colagen si elastina) de la nivelul pielii. Cu cat fibrele elastice sunt mai multe, cu atat retractia tegumentara este mai buna.

SOLICITA OFERTA