Liposuctia cu laser

ProLipo-liposuctie, lipoabsorbtie sau lipoaspiratie cu laser – este o procedura laser, minim invaziva, de topire si indepartare prin liposuctie propriu-zisa a grasimilor nedorite. Cantitatea de grasime extrasa intr-o singura sedinta operatorie de lipoaspiratie cu laser  variaza de la cateva sute de ml paina la 5 LITRI de grasime.

Diferenta principala fata de liposuctia clasica consta in faptul ca grasimea topita deGrosu41 laser (ea fiind sub forma aproape lichida) este foarte usor de extras (lipoaspiratia propriu-zisa se realizeaza cu ajutorul aspiratorului cu vacuum), asa incat nu se produc traumatisme la nivelul tesutului celular subcutanat sau a pielii, lipsa hematoamelor si a infectiilor postoperatorii (ca in liposuctia clasica) reduce la minim perioada de recuperare, durerile, denivelarile si alte complicatii postoperatorii.

Liposuctia cu laser necesita numai anestezie locala, anestezia generala intravenoasa fiind administrata la cerere (pentru pacientii care nu doresc sa simta nimic). Cel mai frecvent se solicita anestezie generala intravenoasa pentru lipoaspiratia abdominala. Interventia de liposuctie laser este minim invaziva si recuperarea dureaza doar cateva zile. In plus, pe langa ablatie si topire de grasimi, lipoaspiratia cu laser ajuta la refacerea colagenului pielii si remodelarea lui, astfel DISPARE unul dintre cele mai inestetice dezavantaje ale liposuctie clasice – EXCESUL TEGUMENTAR.

Exista o diferenta majora intre liposuctia cu laser si liposuctia laser virtuala sau liposuctia non-invaziva. Procedeele terapeutice, precum Radiofrecventa, Undele Infrarosii, Criolipoliza, Masajul cu vacuum, aplicate cu scop de slabire, si-au insusit pe nedrept denumirtea de LIPOSUCTIE. In realitate, aceste proceduri terapeutice distrug celulele grasoase TRANSCUTAN, fara a urma o lipoaspiratie sau lipoabsorbtie propriu-zisa. Indepartarea tesutului grasos distrus se efectueaza ulterior pe cale limfatica, si nu pe calea liposuctiei. Gradul de distructie al tesutului grasos e foarte mic in urma liposuctiei virtuale, efectul dominant fiind reprezentat de DESHIDRATAREA celulei grasoase din zona sau zonele tratate, asftel obtinandu-se si reducerea in centimetri sau in volum. Pacientul care se supune tratamentelor cu denumirea generica de Liposuctie virtuala sau non-invaziva, este un pacient DEPENDENT de ele, deoarece daca intrerupe sedintele terapeutice, celula grasoasa se rehidrateaza, iar volumul zonelor tratate revine la dimensiunile de dinaintea tratamentelor de liposuctie virtuala.

Cel mai bun candidat pentru lipoaspiratie este o persoana clinic sanatoasa, fara boli grave cardiace, hepatice, renale sau pulmonare. Prezenta unor eventratii postoperatorii sau hernii poate amana operatia de liposuctie cu laser, fiind necesara rezolvarea primordiala a acestor patologii. De asemenea, pacientii care urmeaza tratamente cu anticoagulante orale sau injectabile, nu pot beneficia de Liposuctia cu laser decat daca vor intrerupe aceste tratamente dar NUMAI la indicatia medicului curant.

Liposuctia laser este efectuata in cele mai mari conditii de siguranta, de specialisti calificati, cu foarte multa experienta, utilizand anestezie locala. In clinica Grosu Dermatology se efectueaza urmatoarele interventii cu laser:

 • liposuctie barbie, obraz
 • liposuctia gatului, a zonei din spatele gatului
 • liposuctia bratelor
 • liposuctia partii superioare a spatelui
 • liposuctia abdomenului inferior si superior
 • liposuctia flancurilor (“colacelul” din jurul abdomenului) sau a taliei
 • liposuctia coapselor, intern si extern
 • liposuctia feselor
 • liposuctia genunchilor
 • liposuctia gambelor
 • liposuctia pieptului pentru persoanele de sex masculin
 • liposuctia zonei suprapubiene

Cum se realizeaza liposuctia cu laser?

In prima etapa a liposuctiei cu laser se aplica anestezie locala cu xilina, dupa care urmeaza LIPOLIZA (topirea  grasimii), reprezentand punctul forte al liposuctiei cu laser. Energia laser pentru lipoliza este  livrata printr-o fibra optica cu diametrul de 1mm. In ultima etapa a interventiei, cu ajutorul aspiratorului cu vacuum, se realizeaza liposuctia propriu-zisa, cand se  extrag adipozitatile topite in procesul lipolizei cu usurinta, fara a produce traumatisme importante tesutului subcutanat si a pielii, resturile de grasime vor fi absorbite natural de catre organism si eliminate apoi prin sistemul limfatic.

In timpul lipolizei din liposuctia cu laser, se produce o stimulare a fibrelor de colagen si elastina din piele, ce duce la remodelarea sau rejuvenarea si uniformizarea pielii. Astfel se evita  formarea pielii laxe sau excesului tegumentar, beneficiu extrem de important specific liposuctiei cu laser. O sesiune de tratament dureaza 1-4 ore, in functie de zona tratata, sau de numarul zonelor ce pot fi tratate intr-o sedinta de Liposuctie cu laser.

Pacientii tratati prin metoda Liposuctiei cu laser NU necesita INTERNARE in spital.

Dupa o sesiune de tratament de liposuctie cu laser, pacientii simt de obicei o usoara durere si pot sa apara vanatai. Se administreaza analgezice orale pentru cateva zile in mod adecvat durerii postoperatorii (mai ales la lipoaspiratia abdominala care este zona cu suprafata mare). Se recomanda confectii mulate pe corp ce trebuie purtate timp de 3-6 saptamani, pentru a uniformiza zonele tratate in timpul liposuctiei cu laser. Toti pacientii au posibilitatea de a relua activitatile lor zilnice in decurs de 1-2 zile dupa o sesiune de lipoaspiratie cu laser, inclusiv pot reveni la locul de munca.

Rezultatele sunt imediate, dar eficienta maxima in urma liposuctie cu laser o vom obtine dupa 2-3 luni, dupa ce va disparea tot edemul inflamator postoperator. Restrangerea si compactarea zonelor de grasime de dupa liposuctie dureaza, deasemenea, 1-2 luni. In tot acest timp, cu toate ca persista  edemul inflamator la nivelul zonelor tratate, pacientii care au efectat o liposuctie cu laser nu au dureri.

Cel mai bun mod de a mentine rezultatele in urma unei sesiuni de Liposuctie cu laser este de a mentine un regim alimentar echilibrat, suplimentat prin exercitii fizice. Trebuie avut in vedere ca eliminarea celulitei nu se realizeaza prin liposuctie sau lipoaspiratie, ci doar o imbunatatire al aspectului  de “coaja de portocala” observata dupa urmarea tratamentului.

Inainte de a lua hotararea si a recurge la o liposuctie cu laser, ganditi-va la ce asteptari aveti si nu ezitati sa le confruntati cu medicul dumneavoastra.

Va reamintim avantajele liposuctiei cu laser:

 • Extragerea FACILA a grasimii topite in timpul liposuctiei propriu-zise, ce va  micsora simtitor  perioada de recuperare, durerea postoperatorie, denivelarile, hematoamele, infectiile s.a.
 • Rejuvenarea sau remodelarea pielii in zonele tratate, ce se realizeaza in timpul procedeului de Liposuctie cu laser, care face ca pielea sa se “stranga”, fapt pentru care NU ne vom confrunta cu pielea flasca sau excesul de piele post liposuctie
 • Procedeul nu necesita INTERNARE, chiar daca se intervine pe zone largi, precum lipoaspiratia abdomenului si flancurilor
 • Revenirea in campul de activitate se face rapid, dupa doar citeva zile
 • Fiecare pacient care si-a facut un procedeu de Liposuctie cu laser pentru o anumita zona, DORESTE sa-si faca o alta liposuctie cu laser la nivelul altei zone
 • Pretul liposuctiei cu laser variaza de la o zona la alta, pentru cumul de zone se aplica reduceri si nu este mai mare ca la o liposuctie clasica

Va asteptam la clinica de estetica Grosu Dermatology Timisoara pentru un tratament personalizat de Liposucie cu laser si pentru a vedea oferta completa de servicii si tratamente medicale si cosmetice, iar pentru orice informatii suplimentare va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact!

SOLICITA OFERTA